Νυφικά με την υπογραφή Sophia Tolli

Απαράμιλλη δεξιοτεχνία, εξαιρετική εφαρμογή!

Ελληνοαυστραλέζα Σχεδιάστρια από τις αρχές της εφηβείας της, η Sophia Apostolides μεγάλωσε μέσα σε υφάσματα, ραπτομηχανές και πατρόν. Η θεία της, μια ταλαντούχα μοδίστρα, έφτιαχνε τα περισσότερα ρούχα της Sophia επιτρέποντας της να επιλέγει τα δικά της υφάσματα. Η Sophia θεωρεί ότι αυτή η πρώιμην έκθεση της στην ραπτική, αποτέλεσε τη βάση της άτυπης εκπαίδευσης της στο σχέδιο μόδας.

Η Sophia ανέπτυξε ένα ισχυρό θεμέλιο στον sur mesure σχεδιασμό κάνοντας φορέματα για Παράνυμφους, αλλά και νυφικά φορέματα κατά τη διάρκεια της εφηβείας της. Στο κολέγιο η Sophia, αμφισβήτησε τις παραδοσιακές τεχνικές στο ράψιμο και άρχισε να διερευνά εναλλακτικές μεθόδους ραπτικής.

Η βραβευμένη ειδικότητα της στην εφαρμογή (fit) και την κατασκευή νυφικών υψηλής ραπτικής είναι το αποτέλεσμα τόσο των παιδικών βιωμάτων της όσο και της κολεγιακής της εκπαίδευσης.

Στις νυφικές της δημιουργίες πάντα διαφαίνεται η επιρροή της ελληνικής κουλτούρας, καθώς οι πτυχώσεις και o χιτώνας είναι τα αγαπημένα της στύλ. Μαλακό σατέν, δανδέλα, σιφόν και μεταξωτός ταφτάς, σε σχέδια χυτά, γοργόνα, πριγκιπικά της απέδωσαν διεθνείς βραβεύσεις απο την βιομηχανία της μόδας.

Η σχεδιάστρια με την γυναικεία ευαισθησία επισημαίνει:
"Η συλλογή των νυφικών μου διέπεται από δυο διακριτά συναισθήματα: ήπιο κλασικό ρομαντισμό και παραδοσιακό νυφικό δράμα. Η υπογραφή μου θα είναι πάντα φορέματα με εξαιρετική εφαρμογή και μοναδικό πατρόν".